#împreună pentru România. Susținem educația.

Fundația Altex a încheiat un protocol cu Ministerul Educației și Cercetării privind sprijinirea unităților de învățământ în vederea desfășurării activității școlare în condiții de siguranță.

Parteneriatul cu Ministerul Educației prin care Fundația Altex și-a luat angajamentul să sprijine educația, un domeniu afectat de criza pandemică, face parte din strategia pe termen lung a organizației.

Fundația desfășoară o serie de acțiuni prin care sprijină educația din România, digitalizarea și dezvoltarea învățământului românesc fiind considerate obiective prioritare.

Fundația Altex a donat

2000000

măști de protecție
inspectorate școlare
32000
costume de protecție
termometre

Ultimul an a fost foarte greu pentru fiecare dintre noi, iar învăţământul românesc a fost printre cele mai afectate sectoare. Sănătatea tinerilor şi a personalului din învăţământ este foarte importantă, însă considerăm că procesul educaţional trebuie să continue, luând toate măsurile necesare de protecţie.

Prin această donaţie dorim să contribuim la desfăşurarea fără întreruperi a orelor. Suntem convinşi că prin efort concentrat, tinerii pot trece cu bine prin această pandemie fără ca educaţia lor să aibă de suferit.

32% dintre elevi nu au acces la echipamente digitale pentru școala online

28% dintre copii şi părinţii cu copii în şcoală declară că nu deţin resursele materiale necesare învăţământului online. Situaţia este similară pentru 43% dintre cadrele didactice.

*un studiu realizat în perioada 2-14 octombrie 2020, de Salvaţi Copiii. imagine

Cele peste 900.000 de măști de protecție ridicată au ajuns în cantități egale în 10 județe unde s-a identificat cea mai mare nevoie:

Arad, Brașov, Caraș-Severin, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Olt, Timiș și Tulcea.

Măștile de protecție pot fi folosite atât de elevi, cât și de către profesori.

Costumele speciale de protecție de unică folosință, destinate celor care fac atât triajul elevilor, cât și cadrelor didactice, au fost distribuite în toate județele din țară, fiecare județ primind 750 de bucăți, în timp ce în București au fost livrate 1.688 costume de protecție.

Susținem întoarcerea la școală

imagine