Educatie – Fundatia Altex

Educație

Susținem dezvoltarea sistemului de învățământ românesc și ne dorim schimbarea sistemului de învățământ din România prin dezvoltarea tehnicilor de predare, dezvoltarea profesorilor pe zona de hard skills și soft skills, dar și în susținerea relației profesor-elev în tranziția către școala hibrid – mix între predarea în clasă și online.

De ce: Dezvoltarea unui sistem bazat pe educație și instruire prin tehnici moderne are nevoie de susținerea și ajutorul permanent din partea noastră, deoarece bunăstarea întregii societăți depinde de nivelul de pregătire al viitoarelor generații.

Cum: Susținem proiectele care vin în sprijinul educației prin forme moderne de învățământ, adaptate generațiilor noi. Susținem profesorii care integrează tehnologia și digitalizarea în metoda lor de predare.

Fundația Altex alături de Asociația Caritas Eparhial Oradea

„Omul poate deveni om numai prin educaţie. El nu e nimic decât ceea ce face educaţia din el”, susținea Immanuel Kant.

Astăzi, primim educație din multiple surse, și totuși, resimțim lipsa ei.

Fundația Altex, o organizație centrată pe om, susține Asociația Caritas Eparhial Oradea prin donarea a 4 dispozitive Smart TV.

Acestea vor fi montate în cele patru săli de clasa din cadrul Centrului After school „Sfântul Martin” din Ioaniș.

Asociația Caritas Eparhial Oradea sprijină în cadrul Centrului After School „Sfântul Martin” din Ioaniș, Comuna Finiș, judeţul Bihor, 62 de copii fără posibilităţi materiale, înscriși în clasele I-IV. Acești copii nu au avut acces la educație în perioada în care școlile au fost închise din cauza crizei epidemiologice pentru că nu au mijloacele tehnologice de comunicare on-line. Ei riscă și mai mult marginalizarea și sunt la un pas de a abandona școala. În această perioadă de criză, copiii săraci nu au opțiuni. Acest lucru înseamnă că au nevoie de la profesorii de la centru și de tehnologie modernă.

De aceea Fundația Altex a îmbrățișat acțiunile Asociației Caritas Eparhial Oradea.