Susținem proiecte de mediu care vizează dezvoltarea unei infrastructuri puternice, utilă pentru creșterea gradului de colectare a deșeurilor electrice și electronice, promovând principii sustenabile și corecte de mediu.
De ce: Mediul înconjurător și calitatea acestuia au un impact direct asupra bunăstării oamenilor și comunităților. Lumea modernă supune mediul unei presiuni nesustenabile. Prin urmare, implicarea pentru protejarea ecosistemului în care trăim, care face posibilă viața noastră pe pământ, este absolut necesară. În acest moment, peste 5% din deșeurile unei comunități sunt electrice. Deșeurile electronice conțin substanțe periculoase pentru mediu și sănătate. Prin reciclare, diminuăm exploatarea intensivă a resurselor naturale și impactul negativ pe care aceste deșeuri îl au asupra sănătății noastre și a mediului. Reciclarea sau reutilizarea acestora este foarte eficientă – de 85-90%.
Cum: Compania Altex a desfășurat proiecte în vederea reducerii eliminărilor de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) în natură încă din anul 2013, înainte de înființarea Fundației Altex. Astfel, a fost implementat programul „Buy Back” cu rezultate remarcabile, premiate de ECOTIC, prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România. Altex a primit anual, începând din 2017, premiul pentru cele mai multe cantități de DEEE colectate. De la începutul programului „Buy Back”, aproximativ 1,8 milioane de bucăți de DEEE-uri au fost reciclate și valorificate, ceea ce înseamnă că aproximativ 1,5-1,6 milioane de oameni au beneficiat de acest serviciu oferit de Altex începând cu 2013.
de romani au reciclat apratură electronică
de produse electronice reciclate
ani de implicare activă în reciclarea produselor electronice.