Altex lansează campania #împreună pentru dotarea spitalelor din România

Fundația Altex și Altex România au lansat campania #împreună prin care își doresc, alături de clienți, să doteze cu aparatură performantă 30 de paturi din secțiile de Terapie Intensivă ale spitalelor din România, respectiv cu monitoare și ventilatoare de ultimă generație.

Echipamentele au fost analizate, selectate și validate de către medici și specialiști, parte din ei fiind membri ai Comisiei COVID-19 din cadrul Ministerului Sănătății. Campania are sprijinul Ministerului Sănătății.

După ce vor fi instalate în spitale, la recomandarea Ministerului Sănătății, Altex se angajează să aducă specialiști din China care să instruiască personalul medical din România cum să folosească ventilatoarele de generație modernă, fără compresor, oferite prin intermediul campaniei #împreună.

„Misiunea acestei campanii este să salveze vieți, acum, în plină pandemie, dar și mulți ani de acum înainte. Ceea ce ne-am angajat să facem este o soluție atât la criza din prezent cât și pentru viitor. Împreună cu clienții noștri, ne dorim să facem o investiție sustenabilă și durabilă în sistemul de sănătate românesc. Aparatura de ultimă generație pentru Terapie Intensivă va salva mii sau poate zeci de mii de vieți mulți ani de acum înainte. Vom oferi și servicii de mentenanță specializată și consumabile originale pentru aparatele achiziționate prin intermediul campaniei #împreună”, a spus Dan Ostahie, CEO și fondator Altex România.

Aparatura de ultimă generație va merge către spitalele unde există o necesitate acută pentru astfel dotări. Ministerul Sănătății este instituția care va decide și va distribui către spitale, aparatura achiziționată cu ajutorul oamenilor care donează prin intermediul campaniei #împreună.

„Această campanie vine în întâmpinarea unei necesități reale din spitalele din România, care este și o necesitate mondială, dacă ne uităm la ce se întâmplă și în celelalte țări. Nevoia de aparatură pentru secțiile de terapie intensivă existente, dar și deschiderea unora noi, este urgentă. Asta pentru că salvarea de vieți poate depinde de îngrijirea primită în secția de Terapie Intensivă. În cazul Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, secția de Terapie Intensivă trebuie reamenjată și are mare nevoie de dotarea a 7 paturi cu aparatură de ultimă generație. Ministerul Sănătății trimite personal specializat la spitalul nostru care să manevreze aparatura de Terapie Intensivă”, a afirmat Andreea Moldovan, director medical din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, membru invitat în comisia COVID-19 din cadrul Ministerului Sănătății.

Cum puteți susține campania #împreună
Cei care vor să se implice și să doneze, o pot face pe site-ul altex.ro, în secțiunea Donăm #împreună. Valoarea unei donații pornește de la 10 de lei. Sumele strânse se actualizează zilnic și se pot verifica pe site.

Este nevoie de 952.000 de euro pentru dotarea a 30 de paturi cu aparatură performantă de terapie intensivă, respectiv cu monitoare și ventilatoare, echipamente care au fost analizate, selectate și validate de către medici și specialiști, membrii ai Comisiei COVID-19 din cadrul Ministerului Sănătății.

Altex a donat, până acum, aparatură și echipamente în valoare de 162.000 EUR.

Alte Articole